Ya Allah, wahai Tuhan kami, hidupkanlah kami dengan iman, ambillah nyawa kami dalam iman, serta masukkan lah kami ke dalam SYURGAMU bersama-sama iman. AMIN

Saturday, May 21, 2011

! mesti buad dulu !

at 5:53 PM
pandang kanan,pandang kiri -.-''
 taptuptap. heyy ! aku nah kahwin lah .
tapi !


            1) siapa CALON lelaki tu ?
            2) BERSEDIAKAH aku bergelar isteri ?
            3) MAMPU kah aku bahagiakan lelaki itu ?
            4) APA yang aku harus buad sebelum tu? 
haaaaa..... amekaw!! tengok Zameera .. TO DO LIST kau sebelum kahwin :O  mampu ke kau buat ?


  • Berjasa kepada ibu bapa sehingga mereka ready nak lepaskan saya. Wah sedihnya cakap camni, tapi ya itulah dia hajat di hati.
  • Make sure dalam ASB ada lebih dari RM10k. Nak mulakan hidup baru kan ? haruslah (:
  • Beli rumah. Okay ini macam ambitious, but I waaaaant. It’d be a great property investment even kalau tak duduk situ after kahwin. Ya sungguh ambitious, tapi cikgu kata it’s okay to dream T_T Cinderella kata, in dream you lose heartaches. Eh?
  • Beli kereta sport. Atau coupe? Atau 4WD? Apa-apa yang kena dengan jiwa dan budget. Yang penting budget sebenarnya, jiwa second kira T.T''
  • Bawa family pergi bercuti lengkap semua family members! Eh, ini selepas kahwin pun bulih. Next please ~
  •           Belajar masak semua core lauk. Asam pedas, kari kepala ikan, masak lemak cili api, ikan siakap 7 rasa, tom yam Chiang Mai, rendang, ayam percik (X  apa lagi ? barulah mak mertua  sayang  
  • Cantikkan diri. Hati dan nurani .. nak jadi menantu solehah kan (: dan isteri mithali buad si dia.   *pssstt ! kalau boleh nak pakai tudung betulbetul. Taklah kejap bukak, kejap pakai >.<”  niat kena betul..
  • Berkerjaya dan ada ekonomi yang stabil ! is good for myself and my family future. Cewahhh ^.^
  •  have a nice lingerie =D  one set complete ! ~awwwww~~
  • have a vacation with all my besties !! qyla, fyna, mira, sheeda, tasha ^^ -ISLAND VACAY- “Nanti kalau dah ada laki, susah nak tinggal, walaupun orang tua kata ‘sayang laki, tinggal-tinggalkan’’. Eh, cipta? Orang tua mana kau jumpa cakap camtu takyah nak tipu sekarang.
  • Disayangi ramai ^^ especially husband ! my gulagula hati (:
macam dream comes true ken (: bila ada seseorang buad aku camneh !! HAHA .

ü 
Hasil Produksi ZAMEERA ZAMROSE. Powered by Blogger.
 

TALKATIVE ‎♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea