Ya Allah, wahai Tuhan kami, hidupkanlah kami dengan iman, ambillah nyawa kami dalam iman, serta masukkan lah kami ke dalam SYURGAMU bersama-sama iman. AMIN

Friday, December 30, 2011

I'm leaving .

at 12:07 PM

This is Zameera Zamrose OFFICIAL blog ‎(♥‿♥)

I am leaving my home and back to college tomorrow .


See you there !! 


I'm still a child. Never leave me alone. Please .







 

Sunday, December 25, 2011

cantik ke, huduh ke, kita tetap ciptaan yang Maha Esa .

at 1:43 PM

This is Zameera Zamrose OFFICIAL blog ‎(♥‿♥)

Assalammualaikum.. 
Ini ada sedikit info mengenai kelebihan beristeri kurang cantik (ayat sopan gitu..) 
Bukan bertujuan menyinggung perasaan wanita di luar sana. Tapi memberikan semangat kepada wanita bahawa kecantikan itu tidak menjamin sesuatu hubungan. hehehh, macam aku ni la kan -.-''

Isteri anda kurang cantik? Atau dalam bahasa kurang ajar, HODOH? Jangan risau kerana sesungguhnya isteri cantik bukan jaminan keluarga bahagia. Kebahagiaan tak pernah ditentukan oleh kecantikan. Malah, ada juga suami yang terpaksa menceraikan isterinya kerana terlalu cantik.

Lihat sajalah artis-artis wanita di Malaysia yang cantik dan cun melecun, tapi bercerai juga. Dari segi wajah, penampilan, karier, wang. Apa lagi yang kurang dari artis-artis tersebut? Mungkin kurang didikan agama je. Heheh..

*****************************

Inilah beberapa kelebihan mempunyai isteri yang kurang cantik: 

KOS RENDAH
Dia tidak demand ke salon-salon mahal. Treatment muka dan macam-macam lagi jarang dilakukan. Bersolek sekadar seadanya. Pakai bedak yang biasa-biasa saja. Kos fitness, diet menguruskan badan, sedut lemak, menghilangkan selulit, buat rambut, pakaian branded, dan macam-macam lagi. Mahal tu!

LEBIH SELAMAT
Risiko wanita kurang cantik untuk curang lebih kecil. Kalau jalan-jalan shopping ke mall atau plaza, tidak akan ada yang “pewit”. Tidak ada yang kenyit-kenyit mata, minta nombor henpon, e-mail, facebook, dan sebagainya. Err.. Blog?

RAJIN BEKERJA 
Wanita cantik risau kulitnya hitam terbakar, terkena cahaya matahari, tangannya tebal, dan sebagainya. Orang cantik risau kalau mop lantai, apalagi kalau membersihkan halaman rumah. Malah enggan mencuci pakaiannya sendiri, semua hantar ke kedai dobi. Isteri yang kurang cantik pula tidak segan-segan bekerja keras. Semua kerja rumah, housekeeping, biasanya diuruskan dengan baik. Tapi memang malang kalau ada isteri yang dah la tak berapa nak cantik, malas kerja, tapi suka melawan pulak. Haish!

LEBIH TAAT 
Bukan aku mengatakan semua tapi kebanyakan isteri yang cantik, kaya, terkenal, terang-terangan menolak status suami sebagai “ketua keluarga”. Queen control! Mereka rasa mereka hebat dan tidak layak dipimpin. Bajet bagus! Upss..

RUMAH TANGGA KEKAL
Isteri yang kurang cantik selalunya sangat berkomitmen menjaga keutuhan keluarga sehingga maut memisahkan. Tak ada fikiran untuk berpisah. Cuba kita lihat artis cantik yang senang bercerai kerana mereka tidak perlu risau sebab berderet kumbang kaya yang menunggu di luar sekiranya talak dijatuhkan.

*****************************

Walau apa jua, suami pun penting juga. Jangan ada hati nak melihat isteri cantik, menarik dan sedap mata memandang tapi penampilan sendiri kurang dijaga terutama perut yang buncit macam orang mengandung tapi tak beranak-beranak. Heheh.. Serabai dan sebagainya. Lepas tu ada juga yang menceraikan isteri yang tak berapa nak cantik kerana tergoda dengan wanita yang lebih muda.

Isteri yang tak berapa nak cantik pun jangan lupa sentiasa menjaga penampilan diri supaya dari isteri yang kurang cantik berubah kepada isteri yang cantik. Biar cantik di mata suami dah la. Yang halal kan bagus ?



So, wanita tak seberapa cantik macam aku jangan risau yer (': 








 

Friday, December 23, 2011

Kad Kahwin yang WOWWW !

at 6:23 PM

This is Zameera Zamrose OFFICIAL blog ‎(♥‿♥)

Assalammualaikum, Hallo and Hi Earthlings .

Tak nak cakap banyak sebab nanti korang bosan. So jom kita tengok kad-2 kahwin yang memang MENARIK dan jarang-2 mata memandang  ni.
 ✿

 ✿

 ✿


Ni kad kahwin Asyraf Muslim dan Isteri .
Erkk, hebat kan ? menarik kan ? Tapi susah nak baca sikit :/


Ini kad kahwin cinta dari sekolah hingga jinjang pelamin . SWEET kan


dan ini, ohh sweet !


macam nak je buat kad kahwin pakai baju sekolah gini  


Ini kad kahwin artis Zed Zaidi


rasa macam nak buat macam ni je. Motif ? haha. Fikir sendiri  


Ini kad kahwin artis Nabil. Meaningful gila kan ? Penuh cerita cinta tu kad kahwin beliau .


okay, ini kad kahwin unknown. Tapi sumpah aku tak nak kahwin kalau kad macam ni -.-''


Tengok ? kau nak kahwin dengan aku ke BOLA ? 


HMMMM ....



Ini kad kahwin artis Tomok. Siap ada lirik bidadari lagi
Hebat kan ?


Ini kad kahwin unknown. Tapi SWEET kan ?


okay, ini kad kahwin pelik .

NICE  


Lastly, ini kad kahwin Mizz Nina & Noh Hujan . PINK !

Amacam ? Cantik-2 kan ? harga ponggg menarik .

TERIMA KASIH .









 

Wednesday, December 21, 2011

Wedding Photographer . En. Mohd Hafizzey Mohamood .

at 11:52 PM

This is Zameera Zamrose OFFICIAL blog ‎(♥‿♥)

Assalammualaikum . Hallo and Hi Earthlings .
First of all, nak ucap ribuan "Terima Kasih" kat cik Nazrin Fatihah sebab dah mencetuskan idea nak buat entry ni :D

Perkahwinan.
Semua antara kita pasti akan masuk ke alam perkahwinan ini tak kira sama ada sekarang atau masa hadapan. Akan tetapi, bukan pasal apa itu perkahwinan yang zee nak cakap malam ni, tapi perkara dan elemen elemen lain yang perlu kita titikberatkan semasa berlangsungnya walimatul urus tersebut iaitu KENANGAN . 

Yes, kahwin seumur hidup kan ? So, dah tentu setiap saat semasa berlansungnya majlis perlu dipotret indah bagi pasangan mempelai. So, here zee nak promot seorang photographer muda lagi berbakat untuk korang pilih sebagai photographer yang sesuai untuk merakam saat indah sesebuah perkahwinan tersebut. Let's check it out
-
-
-
Mohd Hafizzey Mohamood .
017 9733425

okay, ini antara shoot yang di ambil oleh beliau :







AWESOME right ? 

Bagi sesiapa yang berminat, buleh lah contac di nombor di atas atau bulehlah add di sini : Hafizzey Facebook 
Pastikan anda jumpa ini yer :


Bagi yang berminat, sebarang quotation atau pertanyaan , sila hubungi no di atas yer .
Kerjasama baik anda amat Zee hargai .

Sila sebarkan kepada saudara mara anda yer :D

TERIMA KASIH .


BTW , zee suka gambar yang ni yang di ambil oleh beliau

p/s - Credit to Muhammad Afif Samsuddin .

WORDLESS WEDNESDAY Part 2

at 6:54 PM

This is Zameera Zamrose OFFICIAL blog ‎(♥‿♥)




Tuhan tolong lembutkan hati ''dea''.
untuk terimaku seadanya . 
kerana ku tak sanggup.
kerna ku tak mampu.
hidup tanpa dia disisiku. 

WORDLESS WEDNESDAY Part 1

at 5:49 PM

This is Zameera Zamrose OFFICIAL blog ‎(♥‿♥)

TAKE ME AS I AM . 

Terima Aku Seadanya .

 Accept me as who I am .
at 12:34 AM

This is Zameera Zamrose OFFICIAL blog ‎(♥‿♥)

Monday, December 19, 2011

Parents ♥

at 4:58 PM

This is Zameera Zamrose OFFICIAL blog ‎(♥‿♥)

at 4:39 PM

This is Zameera Zamrose OFFICIAL blog ‎(♥‿♥)




"SAYA KUAT TIDUR"
-pelajar comot-


pantang ada masa free gua akan memenuhi ruang-ruang yang ada dalam hidup gua dengan tidur . TAPI ..........


"SLEEPING IS WASTING MY TIME"
-dato' syeikh muzaffar-


sejak gua dengar beliau berkata-kata begitu dengan machonya , gua nak ubah sistem aliran tidur gua dan cuba untuk fokuss dalam pelajaran sambil membelakangkan katil . ahah . ~..~''

Sunday, December 18, 2011

Human Habit .

at 11:39 PM

This is Zameera Zamrose OFFICIAL blog ‎(♥‿♥)

Hasil Produksi ZAMEERA ZAMROSE. Powered by Blogger.
 

TALKATIVE ‎♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea