Ya Allah, wahai Tuhan kami, hidupkanlah kami dengan iman, ambillah nyawa kami dalam iman, serta masukkan lah kami ke dalam SYURGAMU bersama-sama iman. AMIN

Monday, May 23, 2011

kepadamu yang akan mendampingku kelak ...

at 12:59 PM
Kepadamu yang akan menjadi pendampingku kelak..   Terima kasih karena telah memilihku di antara ribuan bidadari di luar sana yang siap untuk kau pilih..   Padahal kau begitu tahu, aku hanya wanita biasa, yang sangat jauh dari sempurna.   Karenanya ku ingin kau tahu, aku bukan wanita yang sempurna,   aku begitu banyak kekurangan.   Maka ketahuilah..   Kepadamu yang akan memilihku kelak..   Aku tak sebijak bonda khadijah,   karenanya ku ingin kau tahu,   aku boleh saja berbuat salah dan begitu menyebalkan.   Maka ku mohon padamu, bijaklah dalam menghadapiku,   jangan marah padaku, nasihati aku dengan hikmah,   karena bagiku kaulah pemimpinku, tak akan berani ku membangkang padamu..   Duhai kau yang telah memilihku kelak..   Ingatlah, tak selamanya aku dapat nampak cantik di matamu, ada kalanya aku akan begitu kusam dan jelek.   Mungkin karena aku begitu sibuk di dapur,   menyiapkan makan untuk kau dan mujahid dn mujahidah kita nanti –insya’Allah-.   Maka aku akan tampak kotor dan berbau asap.   Atau karena seharian ku harus membenahi istana kecil kita, agar kau dan mujahid dn mujahidah kita dapat tinggal dengan nyaman dan sihat.   Maka mungkin aku tak sempat berdandan untuk menyambutmu sepulang bekerja.. maka tegurlah aku, dan khabarkan padaku dengan lemah lembut dan bijaksana...   Ataukah kau akan menemukanku tersenguk-senguk saat mendengar keluhan dan ceritamu, bukan karena aku tak suka menjadi tempatmu menumpahkan segala rasa,   tapi karena semalam saat kau tertidur dengan nyenyak, aku tak sedetikpun tertidur karena harus menjaga mujahid dn mujahidah kecil kita yang sedang sakit,   dan ku tau kau letih mengais rezeki untuk kami, maka tak ingin ku mengusik sedikit pun lelapmu..   Jadi jika esok pagi kau mendapatiku begitu letih dan ada lingkaran hitam di mataku, maka tetaplah tersenyum padaku,   karena kau adalah sumber kekuatanku..   Padamu yang menjadi nahkoda dalam hidupku kelak..   Ketahuilah, mungkin ada saatnya, aku tak sesabar Fatimah, ada kalanya kau akan menemukanku begitu marah,   menangis dan tak terkawal,   bukan karena ku membangkang padamu, tapi aku hanya wanita biasa,   aku juga memerlukan tempat untuk menumpahkan beban di hatiku, tempat untuk melepaskan penatku,   dan mungkin saat itu aku tak menemukanmu, atau kau begitu sibuk dengan pekerjaanmu,   maka bersabarlah,   yang aku perlukan hanya pelukan dan belaianmu..   Karena bagiku kau adalah titisan embun yang mampu memadamkan segala resahku..   Ataukah ada kalanya tanganku akan mencubit dan memukul pelan si kecil karena lelah dan penatku di tambh rengekannya yang tak habis-habisnya.   Sungguh bukan karena ku ingin menyakitinya, tapi kadang aku kehabisan cara untuk menenangkan hatinya.   Maka jangan membentakku karena telah menyakiti buah hati kita,   tapi cukup kau usap kepalaku, dan bisikkan kata sayang di telingaku, tegurlah aku dengan hikmah,   karena dengan itu ku tau kau selalu menghargai semua yang ku lakukan untuk kalian, dan kau akan menemukanku menangis menyesali perlakuanku pada malaikat kita,   dan aku akan merasakan ribuan kali rasa sakit dari cubitan yang ku berikan padanya, dan aku akan berjanji tak akan mengulanginya lagi..   Padamu yang menjadi imam dalam hidupku kelak..   Ketahuilah, aku tak secerdas Siti Aisyah..   Maka jangan pernah bosan mengajariku, membimbingku ke arah-Nya,   walau terkadang aku begitu bebal dan bodoh, tapi jangan pernah letih mengajariku..   Jangan segan membangunkanku di sepertiga malam untuk bersamamu bermunajat pada Kekasih yang Maha Kasih..   Jangan letih mengingatkanku untuk terus bersamamu mendulang pahala dalam amalan-amalan sunnah.. Bimbing tanganku ke JannahNya,   agar kau dan aku tetap bersatu di dalamnya.   Padamu yang menjadi kekasih hati dan teman dalam hidupku..   Seiring berjalannya waktu, kau akan menemukan rambutku yang dulu hitam legam dan indah, akan menipis dan memutih.   Kulitku yang bersih akan mulai keriput.   Tanganku yang halus akan menjadi kasar..   Dan kau tak akan menemukanku sebagai wanita cantik, yang kau khitbah puluhan tahun yang lalu..   Bukan wanita muda yang selalu menyenangkan matamu..   Maka jangan pernah berpaling dariku..   Karena satu yang tak pernah berubah, bahkan sejak dulu akan terus bertambah dan kian membuncah,   yaitu rasa cintaku padamu..   Ketahuilah.. Tiap harinya, tiap jam, minit dan detiknya,   telah aku lewati dengan selalu jatuh cinta padamu..   Maka, cintailah aku, dengan apa adanya aku..   Jangan berharap aku menjadi wanita sempurna..   Maafkan aku karena aku bukan puteri..   Aku hanya wanita biasa....   Terimalah aku apa adanya dan bimbinglah aku menuju jalanNYA.....   Semoga kita bisa sama-sama bahagia...  

Sunday, May 22, 2011

me and myself .

at 10:02 PM
WHO I AM ?

NAME :

AGE:

I LOVE :
KELUARGA.

IBU AYAH.


KAWAN BAIK.
BERCAKAP.































I HATE: 
PEROKOK.

BANGUN PAGI. 













MY GADGETS :
DUIT PTPTN.

EX yang kasi (:
HADIAH SPM .

LAPPY SAYANG .
ADDICTED :



I WANT : 
BILA NAK DAPAT NI ?



BECAME A MATH TEACHER !














KALAU ADA BANYAK DUIT NAK :

pergi sini !

THIS ME ! AMIN ...

Saturday, May 21, 2011

fuh kanan, fuh kiri (:

at 8:55 PM
kahwin. kahwin. kahwin. yerrrr.. itu tema entry aku hari ni (:


1. How old are you?
 19 tahun !

2. Are you single?
No. I’ve Muhammad afif samsuddin already. –my gulagula hati-

3. In what age do you think you’ll get married?
Entah -.-‘’  yang PENTING sebelum 27 tahun (:

4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now?
Harap sangat yer, kalo tak aku bakarbakar rumah dea. Wahahaahaaa !

5. If not, who do you want to marry?
Seorang lelaki yang boleh membimbing kearah kebenaran dan menjadi imam dalam solat saya. .AMIN.

6. Do you want a garden/beach wedding, or the traditional wedding?
Nak tradisional & garden beach ! nak duadua boleh sayang ? HAHA. Kahwin sekali dalam hidup kan ? weee~



7. Your ideal motif?
Hmmmm, kena tanye En.Afif & wedding planner dulu lah >.< mereka lagi kreatif (:

8. Where do you plan to go on a honeymoon?
Mauritius, venice ! ohh,, I LOVE IT !  
Tapi kalau nak bajet, dekatdekat pun boleh la sayang, janji HONEYMOON (: ngehngehh.. nak gedixgedix puaspuas ngan you !

9. How many guests do you think you’ll invite?
Ramai!
Kawankawan tadika, sekolah rendah, menengah.
Kawaankawan IPTA !
Saudara mara, sepupu sepapat, jauh dekat.
Bekasbekas ex ! I nak jeles kan you nyah !! HAHA.
And so oon. Perdana menteri , artis, Sultan mampu ajak tak ? HAHA.

10. Do you want an extravagant wedding or a simple wedding?
Simple, tapi ramai, meriah, dan memoriable !  yeahh !



11. Do you want the traditional vows or something you’d make up on your own?
Err,, vows ? haha. Kena bukak google translate neh !

12. How many layers of cake do you want to have?
3 tinggat AJE boleh ? HAHA. Envy bila tengok orang potong kek tinggitinggi tau.

13. Do you prefer having your reception at a hotel or at a simple place?
Kalaulah aku kahwin dengan anak raja, menteri or dato’ ke, nak kat HOTEL.
Tapi, kalau tak, ibu cakap buat kat rumah je. Jimat lah. Lagi senang.

14. When do you want to get married, evening or morning?
Dari pagi sampai malam. Eh, raja SEHARI kan ?

15. You’d rather have your reception outdoors or indoors?
Duadua boleh (: heee~ tamak lah aku nie >.<”

16. Do you like a grand entrance for your groom?
Ouuh ! itu penting ! yes, I want the best for me please !

17. Name the song/tune you’d like played at your wedding?
Endless love~
SELAMAT PENGANTIN BARU lah. Lagu wajib you ! huhu.

18. Do you want a solemn ceremony or a light one?
light
less is more (:

19. What age do you want to get married?
Kan dah cakap tadi ? sebelum 27. Aishhh, nak orang cepat kan lah ni ! haha.

20. Describe your ideal husband?
·         Seseorang yang boleh menjadi imam dalam solat aku.
·         Membimbing aku menjadi isteri yang mithali,
·         Sabar. yer dea perlu amat sabar.
·         Mempunyai ekonomi yang kukuh.
·         Errr….. ibu kata nak menantu yang handsome sebab nak cucu yang comel ! aishhh,, ni parah nie kalau ada pilihan ibu.

21. Do you prefer fine dining or just the normal spoon & fork/knife?
I prefer both of it.

22. Champagne or red wine?
NO ! HARAM !

23. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
Kalau boleh, lepas akad nikah je terus HONEYMOON. Kalau pergi kat MOON pun okay ! cewahh !

24. Money or household item?
Kena bincang dulu.

25. Who will pay for the bills?
Dua dua lah. Nak kahwin samasama kan ?
ape yang penting kerjesama !

26. Are you ready for married life?
Belum. Yes. Sure about it ! I’m not ready yet .

27. Will u always be true to your wife/husband
Mestilah. Wajib. Syurga bawah tapak kaki suami. Ingat tu zameera.

28. How many kids do you like to have?
3 or 4 maybee… errr… entah la.. tu semua rezeki ALLAH..

29. A new house for a newly wed or an old one?
Mestilah baru (:

30. Will you celebrate silver wedding, gold wedding, or diamond wedding?
DIAMOND. You mampu sayang ?

 31. What kind of cuisine would you like for your wedding?
Tak tahu lah. Ikut bajet lah makanan tu.

32. Will u record your honeymoon in a cd or dvd ?
Both of it . KENANGAN !

33. Whose wedding plans would you like to know next? Choose 5 person.

Mira izwani.
Natasha.
Fatin Aqmalul ‘aqilah.
Azmin.
Razif.
Faeez rizwan ! 

! mesti buad dulu !

at 5:53 PM
pandang kanan,pandang kiri -.-''
 taptuptap. heyy ! aku nah kahwin lah .
tapi !


            1) siapa CALON lelaki tu ?
            2) BERSEDIAKAH aku bergelar isteri ?
            3) MAMPU kah aku bahagiakan lelaki itu ?
            4) APA yang aku harus buad sebelum tu? 
haaaaa..... amekaw!! tengok Zameera .. TO DO LIST kau sebelum kahwin :O  mampu ke kau buat ?


  • Berjasa kepada ibu bapa sehingga mereka ready nak lepaskan saya. Wah sedihnya cakap camni, tapi ya itulah dia hajat di hati.
  • Make sure dalam ASB ada lebih dari RM10k. Nak mulakan hidup baru kan ? haruslah (:
  • Beli rumah. Okay ini macam ambitious, but I waaaaant. It’d be a great property investment even kalau tak duduk situ after kahwin. Ya sungguh ambitious, tapi cikgu kata it’s okay to dream T_T Cinderella kata, in dream you lose heartaches. Eh?
  • Beli kereta sport. Atau coupe? Atau 4WD? Apa-apa yang kena dengan jiwa dan budget. Yang penting budget sebenarnya, jiwa second kira T.T''
  • Bawa family pergi bercuti lengkap semua family members! Eh, ini selepas kahwin pun bulih. Next please ~
  •           Belajar masak semua core lauk. Asam pedas, kari kepala ikan, masak lemak cili api, ikan siakap 7 rasa, tom yam Chiang Mai, rendang, ayam percik (X  apa lagi ? barulah mak mertua  sayang  
  • Cantikkan diri. Hati dan nurani .. nak jadi menantu solehah kan (: dan isteri mithali buad si dia.   *pssstt ! kalau boleh nak pakai tudung betulbetul. Taklah kejap bukak, kejap pakai >.<”  niat kena betul..
  • Berkerjaya dan ada ekonomi yang stabil ! is good for myself and my family future. Cewahhh ^.^
  •  have a nice lingerie =D  one set complete ! ~awwwww~~
  • have a vacation with all my besties !! qyla, fyna, mira, sheeda, tasha ^^ -ISLAND VACAY- “Nanti kalau dah ada laki, susah nak tinggal, walaupun orang tua kata ‘sayang laki, tinggal-tinggalkan’’. Eh, cipta? Orang tua mana kau jumpa cakap camtu takyah nak tipu sekarang.
  • Disayangi ramai ^^ especially husband ! my gulagula hati (:
macam dream comes true ken (: bila ada seseorang buad aku camneh !! HAHA .

ü 

Thursday, May 19, 2011

jual sana, jual sini (X

at 7:42 PM
mulamula sekali , hey peeps ! hope in the pink of health ! entry kali ni, aku nak aku nak cotcetcotcet sikit pasal  BIODISC .huhh ? apa tu ? haha. something about healthy actually.. aku pun tak reti nak explain panjangpanjang sebab benda ni terlalu bagus dan amat bagus.
 nak tengok tak rupa dea :
macam kaca je kan ? HAHA. 


Apakah Kebaikan Yang Boleh Diperolehi Daripada BIO-DISC

*Meningkatkan kandungan oksigen di dalam darah
*Meningkatkan sistem imunisasi tubuh
*Membantu mendapatkan tidur yang berkualiti
*Membantu memperbaiki tahap penglihatan
*Mempunyai resonans yang menhasilkan kesan menenangkan
yang boleh meningkatkan kognitif mental
*Dapat membantu anda menyahtoksik dan
 menghidrasi semua sel-sel badan
*Merendahkan tahap tekanan
*Meningkatkan tahap pengambilan neutrien
*Membantu dalam menghasilkan air yang bertenaga
*Meningkatkan kualiti rasa air minuman
*Meningkatkan rasa makanan dan minuman
serta membantu mengekalkan penyimpanan makanan
 di dalam peti sejuk

haaa.. banyak kan khasiat dea ? 
kenapa tetibe aku citer pasal benda ni pulak kan ?
 sebab ianya BAGUS, dan family aku pun guna (: 
ternyata sangatsangat berguna.
 dan, dan di tambah pula, along aku :
ni along aku ! 
kacak tak ? heheee ^^
along aku a.k.a agen BIO-DISC ni !

along aku ni pun agen biodisc ni jugak. 
harga kaca a.k.a biodisc nie dalam RM1000+ jugak kot.
entahla... nak tahu lebih lanjut, ushausha lah link ni yer : 

benda ni bagus . percayalah (:  
selamat mencuba ! yeah !

p/s : along, ayun dah tolong promote,, bagi lah upah cket ^^ HAHA.


copycat !

at 3:52 PM
why ? how could you do this to me.  i really hate you now BITCH !  

after all of my work, my idea was been stolen by you, do you think that i've never knew then ? after all good that I handed to you, you can glad copy my sentence and my idea why ? why huhh? do you've been VERY STUPID or the LAZIEST one until had to been a COPYCAT ! did you doesn't have your own idea ? !!
hey !! did you realized that how hard I am struggling to find the good one idea for this blog and YET ! you'll feel free to copy it. DAMN. how poor you are in my eye's when mostly gladly put my words as your own. ouhh, shit ! you are same with the thief outsider. ostensibly then, let people blind on you and think thats it's yours ? Great ! you are certainly shameless BITCH. I hate you copycat ! repeat,  I HATE COPYCAT SO FUCKING DAMN MUCH ! 
S.O.B !! 

Wednesday, May 18, 2011

jika aku jatuh cinta.

at 1:42 PM


Ya Allah, jika aku jatuh cinta,
cintakanlah aku pada seorang
yang melabuhkan cintanya padaMu
agar bertambah kekuatanku untuk menyintaimu..
Ya Muhaimin, jika aku jatuh hati, izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang
hatinya tertaut padaMu..
agar tidak terjatuh aku dalam jurang nafsu..
Ya Rabbana, jika aku jatuh hati,
jagalah hatiku padanya agar,
tidak berpaling daripada hatimu.
Ya Rabbal Izzati, jika aku rindu,
rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid di jalanmu..
Ya Allah, jika aku merindui kekasihMu Ya Allah...
janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan
indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhirMu..
Ya Allah, jika aku jatuh hati pada kekasihmu Ya Allah..
jangan biarkan aku tertatih dan terjatuh
dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepadaMu..
Ya Allah.. jika kau halalkan aku merindui kekasihmu,
jangan biarkan aku melampaui batas sehingga melupakanmu..
aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepadaMu..


AMIN, YA RABBAL ALAMIN .... 

Tuesday, May 17, 2011

mengapa cincin perkahwinan disarungkan di jari manis (:

at 2:44 PM

satukan kedua tangan anda dan tekuk jari tengah ke bahagian dalam,kemudian 4 jari lainnya pertemukan ujungnya (lihat gambar).

permainan dimulai.5 pasang jari tetapi hanya sepasang yang tidak boleh dipisahkan....

1.cuba buka ibu jari anda,ibu jari boleh di buka kerana ibu jari mewakili orang tua.manusia mengalami sakit dan kematian,oleh kerana demikian orang tua kita juga akan meninggalkan kita suatu hari nanti.

2.tutup kembali ibu jari anda dan buka jari telunjuk anda,jari telunjuk mewakili saudara kita (abang,kakak,adik).mereka memiliki keluarga sendiri,dan mereka juga akan meninggalkan kita suatu hari nanti.

3.sekarang tutup jari telunjuk anda dan buka jari kelingking anda,jari kelingking mewakili anak-anak.cepat atau lambat anak-anak juga akan meninggalkan kita kerana mereka harus berkeluarga sendiri.

4.selanjutnya,tutup jari kelingking  anda,bukalah jari manis dimana anda menyarungkan cincin perkahwinan.anda akan heran kerana jari manis tersebut tidak boleh dibuka.kerana jari manis mewakili suami isteri,selama hidup anda dan pasangan anda akan terus melekat satu sama lain,sehidup semati. 

p/s : KALAU DAPAT PUN, SUSAH KAN NAK BUKAK ??  so, renung2 kan la kenapa cincin itu perlu disarungkan di jari manis. SELAIN ITU, saraf urat jari yang berada di jari manis sahaja lah yang terus disambungkan di hati . 

so, cepatcepat kan lah, sarungkan apeape cincin di jari manis kekasih anda yer >.<" sesungguhnya ia akan sentiasa di hati (:

Monday, May 16, 2011

paste. copy. paste (:

at 11:34 PM
sebabsebab saya nak kahwin dengan awak MUHAMMAD AFIF SAMSUDDIN (:

1. Arkitek sangat sabar orangnya.

Bukti: Tak caye?? Dah la pengajian diorang 5 tahun.. Fuuu, memang diorang banyak sangat bersabar. Kalau tak sabar memang tak abes tau pengajian diorang. Dah la selalu kena marah, kena sound, kena 'tembak' ngan client kalau design diorang x best..

Kelebihan: Jadi anda jangan takut untuk marah2kan pasangan anda sekiranya mereka wat salah. InsyaAllah mereka akan sabar menempuh dugaan tersebut. Tapi jangan over sangat, marah-marah sayang tu ok la..

2. Arkitek tak kisah berjaga malam.

Bukti: Tak dapat dinafikan lagi arkitek terpaksa bekerja hingga lewat malam untuk siapkan tugasan dan assignment diorang.

Kelebihan: Nanti kalau baby anda lambat tido atau nak tukar lampin lewat2 malam, jangan rasa bersalah untuk suruh pasangan anda je uruskan! InsyaAllah mereka akan menganggap itu adalah perkara biasa.

3. Arkitek adalah lebih romantik berbanding profesen lain.

Bukti: Semua benda diorang wat adalah ngan sepenuh hati. Kalau tak, kerja diorang tak 'touching', nanti client reject. 

Kelebihan: Alamilah gaya hidup bekeluarga macam dalam citer Korea yang anda suka tengok tu! (Opsss!!). Dan selalu-selalulah merajuk, sebab nanti beliau akan pujuk anda dengan sangat romantik! Tapi jangan selalu, nanti beliau tak kuasa nak layan.

4. Jimat kos buat rumah.

Bukti: Dah terbukti mereka bleh design rumah macam2 pesen..

Kelebihan: Anda bleh suruh ape saja ikut suka hati anda nak rumah cane, dan tanpa bayaran sehingga akhir hayat. Kalau pasangan anda minta gak, sah lah beliau tengah tade projek (pokai).

5. Rumah bersepah tak ape.

Bukti: Studio dan bilik diorang lagi bersepah! (Bukti berupa gambar tidak dibenarkan disiar demi menjaga imej arkitek)

Kelebihan: Jadi anda takyah la bimbang kalau rumah selalu bersepah. InsyaAllah pasangan anda boleh je tahan. Tapi anda jangan selalu wat perangai lagu ni. Kang beliau cari lain!

6. Kreatif.

Bukti: Hasil kerja dan design arkitek memerlukan kretiviti yang tinggi untuk disukai oleh client.

Kelebihan: Kekretifan itu secara tak langsung akan mempengaruhi rumahtangga arkitek. Jangan risau, setiap ulangtahun perkahwinan anda akan diraikannya dengan cara yang anda mungkin tak menduga. Kalah citer Korea! (Itu pun kalau beliau tak lupa la).

7. Sensitip.

Bukti: Mereka perlu sensitif untuk menghasilkan design yang kemas dan teliti. Mereka jugak perlu sensitif dengan persekitaran untuk hasilkan design yang baik.

Kelebihan: Kalau anda ade masalah, moody, emo tetiba atau tak seperti biasa, insyaAllah pasangan anda akan perasan. Cuma beliau nak tanya atau biarkan je anda layan feeling, itu saye tak tau la.

8. Secure!

Bukti: Dalam mendesign sesuatu bangunan, arkitek kena pastikan safety first! Kalau x safety bangunan/rumah tak dapat CF (Certificate of ... ape ntah). Kira sijil layak menduduki la.

Kelebihan: Tak perlu lagi risaukan keselamatan anda, anak2 anda, rumah anda dan harta benda anda! Pasangan anda telah pun memastikan semuanya selamat. Andai berlaku sebarang kejadian tak diingini, cari je beliau. InsyaAllah beliau akan cool je menghadapinya.
....

Kesimpulan: muhammad AFIF samsuddin, jadi lah arkitek yang berjaya & disegani yee,, yer ! saya NAK KAHWIN dengan awak ! heeee ^^

DEMINISHED me !

at 2:51 AM
mulamula sekali , heyyy ! jangan masuk dalam hati aku sekarang lah. 
! just leave me alone !
sedih sangatsangat dah ni .


nak tahu kenapa ??? 

  •  sedih : sebab gagal
  •  menyesal : sebab gagal .
  •  semangat : sebab gagal .
  •  tak ade mood : sebab gagal. 
  •  mengeluh : sebab gagal.
  •  menangis : sebab gagal.
  •  buntu : sebab gagal. 
  •  hampir gila : sebab gagal .
this is me NOW .  

ouhh MECHANICS STRUCTURE , terpaksa lah aku mengadap kau lagi sem depan ):


do not BOTHER me now please . 

Hasil Produksi ZAMEERA ZAMROSE. Powered by Blogger.
 

TALKATIVE ‎♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea