Ya Allah, wahai Tuhan kami, hidupkanlah kami dengan iman, ambillah nyawa kami dalam iman, serta masukkan lah kami ke dalam SYURGAMU bersama-sama iman. AMIN

Thursday, June 30, 2011

pilihan aku sendiri..

at 12:44 AM


Ya Allah.. adakah betul pilihan ku ini ?
adakah tepat keputusan ku ?


ya Allah.. sungguh berat aku rasakan ingin berpisah dengan semua yang aku ada sekarang. teman dan sahabat yang setia. 
kawan kawan yang sentiasa di samping aku. malah sudah ku anggap seperti adik beradik ku sendiri.. 
mereka terlalu baek buatku Ya Allah.. 
 Ya Allah, jika ini benar jalanku ..
Kau permudahkan la perjalanan dan perjuangan ku di sana Ya Allah..


Aku hanya mengharapkan yang terbaik dariMU...


aku terpaksa memilih antara dua benda yang sangat penting ..


antara kenangan dan masa depan ..

***********************************************


abang......
b nak abang tahu yang b sedar b dah banyak buat salah dalam hubungan kita ni..
b nak mintak MAAF. dan mohon ampun dari abang...
ampunkan salah dan silap b...
maafkan b kerana b sedar, b dah banyak sia sia kan masa untuk kita bersama selama ni.
sesungguhnya b tak kan sesekali lupa segala kenangan kita sayang..
Terima kasih sebab telah sudi teman saya pagi petang, siang malam, senja subuh, hujan panas, ribut petir.
sesungguhnya b nak abang tahu yang b pun akan sayang abang pagi petang, siang malam, senja subuh, hujan panas, ribut petir, dunia akhirat sayang ...


halalkan makan minum b selama ni.
ampunkan dosa dosa b...
sabar dengan b..
selalu peringatkan b...
dan jangan pernah lupakan b......


abang anugerah Tuhan terindah saya sayang ......
semoga Allah ampuni dosadosa kita dan restui hubungan kita hingga akhir hayat..


tolong... jangan merokok lagi..................
b harap sangat........


abang..... selalu selalu lah jenguk b yer ...
rajinrajin kan lah bibirmu doakan b kat sana nanti yer.......
b sayang abang........
b cinta abang.....
b rindu abang........




b nak abang tahu yang b nak ucap...
selamat pagi abang.....
selamat malam abang...
macam biasa.....
dan aku terlalu ingin berada dekat di sampingmu seperti malam malam yang sebelum ini ....


cintailah aku dengan ikhlas sayang.. kerana aku mencintaimu dengan setulus hati ku ...






ikhlas....
NUR ZAMEERA ZAMROS ......








This is Zameera Zamrose OFFICIAL blog \(^.^)/

Sunday, June 26, 2011

kemas sana. kemas sini .

at 12:32 AM
tinggal lagi seminggu je lagi . HMMMMM . aku mula la sibuk kemas sana. kemas sini .
sediakan list barang barang . penat. takut. sedih. curious . semua ada. macam macam . all those feeling was mixed together . apa apa pun, aku harap aku dapat jadi insan yang lebih baik kat sana nanti. buang & campak jauhjauh gangguan anasir anasir luar tu. STUDY ! STUDY ! ni masa depan nie. kerja -.-'' HMMMM. ya Allah, aku hanya mengharapkan yang terbaik darimu ya Allah . AMIN ~




credit for MUHAMMAD AFIF SAMSUDDIN for the WONDERFUL header ! i love it sayang ! damn much ! thank you. thank you. thank you !!!



This is Zameera Zamrose OFFICIAL blog \(^.^)/

Thursday, June 16, 2011

Salah & Betul (:

at 4:22 PM




Murid : Selamat pagi, cikgu.
Cikgu : (Menengking) Mengapa selamat pagi sahaja? Petang dan malam awak doakan saya tak selamat?
Murid : Selamat pagi, petang dan malam cikgu!
Cikgu : Panjang sangat! Tak pernah dibuat oleh orang! Kata selamat sejahtera! Senang dan penuh bermakna. Lagipun ucapan ini meliputi semua masa dan keadaan.
Murid : Selamat sejahtera cikgu!
Cikgu : Sama-sama, duduk! Dengar sini baik-baik. Hari ini cikgu nak uji kamu semua tentang perkataan berlawan. Bila cikgu sebutkan perkataannya, kamu semua mesti menjawab dengan cepat, lawan bagi perkataan-perkataan itu, faham?
Murid : Faham, cikgu!
Cikgu : Saya tak mahu ada apa-apa gangguan.
Murid : (senyap)
Cikgu : Pandai!
Murid : Bodoh!
Cikgu : Tinggi!
Murid : Rendah!
Cikgu : Jauh!
Murid : Dekat!
Cikgu : Keadilan!
Murid : UMNO!
Cikgu : Salah!
Murid : Betul!
Cikgu : Bodoh!
Murid : Pandai!
Cikgu : Bukan!
Murid : Ya!
Cikgu : Oh Tuhan!
Murid : Oh Hamba!
Cikgu : Dengar ini!
Murid : Dengar itu!
Cikgu : Diam!
Murid : Bising!
Cikgu : Itu bukan pertanyaan, bodoh!
Murid : Ini ialah jawapan, pandai!
Cikgu : Mati aku!
Murid : Hidup kami!
Cikgu : Rotan baru tau!
Murid : Akar lama tak tau!
Cikgu : Malas aku ajar kamu!
Murid : Rajin kami belajar cikgu!
Cikgu : Kamu gila!
Murid : Kami siuman!
Cikgu : Cukup! Cukup!
Murid : Kurang! Kurang!
Cikgu : Sudah! Sudah!
Murid : Belum! Belum!
Cikgu : Mengapa kamu semua bodoh sangat?
Murid : Sebab saya seorang pandai!
Cikgu : Oh! Melawan!
Murid : Oh! Mengalah!
Cikgu : Kurang ajar!
Murid : Cukup ajar!
Cikgu : Habis aku!
Murid : Kekal kami!
Cikgu : O.K. Pelajaran sudah habis!
Murid : K.O. Pelajaran belum bermula!
Cikgu : Sudah, bodoh!
Murid : Belum, pandai!
Cikgu : Berdiri!
Murid : Duduk!
Cikgu : Saya kata UMNO salah!
Murid : Kami dengar KeADILan betul!
Cikgu : Bangang kamu ni!
Murid : Cerdik kami tu!
Cikgu : Rosak!
Murid : Baik!
Cikgu : Kamu semua ditahan tengah hari ini!
Murid : Dilepaskan tengah malam itu!
Cikgu : (Senyap dan mengambil buku-bukunya keluar.)



p/s: ni la akibatnya bila murid-murid terlalu pandai..

kesimpulannya, pada cikgu-cikgu "jangan menguji pelajar perkataan berlawan

Tuesday, June 14, 2011

Ayahku Paling Best & Terhebat !

at 6:05 PM
hahai GIRLFRIEND'S semua .. I LOVE YOU ..
na cakap sikit neh , eh ! nak announce lah .. SELAMAT HARI BAPA !!

Declaring my love...

Sejujurnya, I’ve a great father figure in my life. Father figure itu of courselah Ayah saya. Saya tak selalu cakap pasal Ayah, dan saya juga BUKAN lah anak yang paling ayah sayang.  tapi kalau tengok apa yang saya pernah tulis pasal Ayah saya, tahulah betapa tinggi saya pandang dia.


I can’t imagine my life tanpa Ayah, macam mana saya hari ini? Mungkin seorang yang tidak boleh diharap? Ataupun seorang anak yang tidak mendengar kata? Anak derhaka kepada ibu sendiri? Seorang yang takde fokus dalam hidup? Selalu lambat pergi sekolah? Tak tahu kekuatan sendiri dan tiada keyakinan diri?


Ayah telah buat saya nak cari seorang suami yang macam dia. Sebab I nak my child to have a great father figure and turn out to be even better than me. Daddy made me realize how important it is for seorang anak to grow up having someone as wise/loving/generous/protective as he is.

  • Masa kecik siapa angkat naik bilik kalau tertidur depan TV?
  • Siapa ajar bawa basikal kemudian bawa kereta manual?
  • Siapa bawak pergi taman masa kecikkecik dengan ibu?
  • siapa beli kek hari jadi masa umur ayon 6 tahun ?
  • siapa beli barang kelengkapan sekolah?
  • siapa beli baju raya?
  • Siapa ajar offside tuh apa?
  •  Siapa terangkan perangai lelaki zaman sekarang & yang mana patut kita date?
  •  Siapa orang yang disalam paling awal masa raya?
  •  Bawa pergi masjid?
  •  Siapa siram bunga? Tebang pokok? Gali tanah kalau nak tanam kucing mati?
  •  Siapa nak datang dengan Ibu masa hari ambil report card kat sekolahhhh? 


Sedihnya :( When you don’t have a dad (or a good dad), there’s really nothing you can do about it. Suruh your mom kahwin lain? Suruh orang adopt you jadi anak dia? It doesn’t work that way.


Appreciate your dad. I love you AYAH.

Saturday, June 11, 2011

tersentap !

at 7:41 PM
mulamula sekali , ASSALAMMUALAIKUM semua (:

pejam celik, pejam celik, dah 2 sem aku kat melaka ni.. dan pejam celik, pejam celik jugak, dah 2 sem aku jadi pelajar civil engineering nie..
kekok ? yer,, mmg kekok, mmg payah untuk aku biasakan diri dalam bidang ni. yelah, bak kata orang dari pegang mikroskop ke pegang tiodolit lah.
kan lain sangat tuh. dari biologi ke land survey.
 jurang yang begitu besar kan ? tapi alhamdullilah.. aku dapat jalani semua tu dengan lancar..
 tapi, taptuptappp!! zuuuuppppppppp!! by suddenly, aku diberi peluang balik untuk kembali ke bidang aku yang sebenar.
tapi, wujud persimpangan duka disitu. di antara kebahagiaan bersama kawankawan, gulagula hati ku yang tersayang dan citacita serta masa depan.
aku tersepit -.-'' amatamat tersepit..

Ya Allah, jalan mana yang harus kupilih di persimpangan ini Ya Allah..

adakah ini ?


atau ini ?

dan aku pula sekarang, tersepit antara ini ....
kawankawan TERCINTA !!

dan ini :
kerjaya.
tolonglah............. aku AMAT BUNTU -.-''





Monday, June 6, 2011

kalau aku gemuk bila dah kahwin nanti :O

at 5:40 PM

mulamula sekali, kau PERCAYA TAK ? haha.

percayalah wahai kawankawan ku :O

sekarang ni macam dah jadi trend . lelaki cari lain bila isteri die dah tak cantik bila dah tu nanti . HELL-O . macam la korang tu nanti bila dah tua still steady hensem lagi kan . kalau korang *lelaki* tinggalkan isteri korang sebab dah tak cantik , nampak sangat korang kahwin dengan diorang sebab rupe . bukan sebab keikhlasan korang untuk sehidup semati dengan perempuan ni . sampai ke akhir hayat . dan bukan jugak sebab korang sanggup menerima segala kekurangan dan kelemahan diorang .

betul lah orang tua - tua cakap . time berkapel yakni sebelum berkahwin semua nampak baik di pandangan mata . kentut pon bau wangi . dah kahwin . hampeh . semua serba tak kene . itu salah . ini salah . kalau dulu merajuk , siang malam pujuk . kalau dah kahwin jangan harap . sampai bila - bila dibiar nye perempuan tu merajuk . sampai die sejuk sendiri .
kalau dulu setiap kali ulangtahun harijadi , ulangtahun kapel ke . kompem si gadis dapat hadiah . bunga . coklat . sampaikan ada tu yang sambut ulang BULAN kapel . omaigod . sungguh kaya . sweet la katekan . tapi bila dah kahwin . tarikh akad nikah pon tak hengat dah agaknya .

nak tahu asal perempuan GEMUK bila dah kahwin ?

1) sebab perempuan banyak tanggungjawab kat rumah . makan pon laju - laju . kang nak kemas rumah lagi . anak menangis . makan laju - laju punca gemuk . sebab makanan tak hancur . susah nak hadam . terus jadi lemak .
2) perempuan jugak bila dah kahwin ada sifat tak suka membazir . even dulu time muda boros shopping . haha . tapi bila ada makanan tak habis kat rumah , perempuan ni la yang makan . yelah . dah penat masak . tak habis . sayang la . hasil titik peluh tu takkan nak buang je kan .

3) perempuan jugak selalu tak cukup tidur . malam - malam nanti berjage jaga anak demam ke , baby nangis nak susu ke . laki apedehal . tidur sedap jerk kan . sebab tak cukup tidur ni lah mula ada eyebag , sembab , muke kedut - kedut .

4)lagi satu perempuan ni penat ! banyak sangat kerje nak buat . lagi - lagi yang berkerjaya . bapaknya bukan nak tolong . anak merengek nak itu ini . silap hari dengan bapak - bapak sekali merengek ! baju tak iron lah . kang lambat pergi kerje . masak tak best la . rumah bersepah lah . sebab tu perempuan pakar membebel . tak tahan dah kot . tension .

SO, nampak tak ? sape salah sekarang ? LELAKI YANG BUAT PEREMPUAN GEMUK . cuba kalau dalam berkeluarga tu sama - sama buat kerja . mesti perempuan ni still maintain slim sampai ke tua . kan ? sape yang untung ? suami jugak . pergi mane - mane orang puji bini korang cantik . "eyh AFIF , cun siot bini ko" . ni dah la tak nak tolong . jage hati jauh sekali . pastu bini cepat nampak tua sibuk nak cari lain . siot tol . tak nak tolong buat kerja rumah pun takpelah . sebab prinsip aku :O

"Biar badan aku penat , takpe . tapi jangan buat hati aku sakit"

Thursday, June 2, 2011

jauh, jauh dan menjauh -.-''

at 11:21 PM
dh berapa lame agaknye kan. x sedar pun. masa berjalan laju sgt.
sedar tak yang kita dah makin jauh. x macam dulu2. bukan ini yang aku nak. mengertilah. aku nak kita jadi macam dulu. tapi aku seorang diri kat sini. kamu tetap bersama. memang aku terasa sangat bila jadi macam ni. untuk 'B', mungkin kau x kisah kalau x kawan dengan aku pun, agaknye lah. 'C', aku tetap sayang kau. 'D', kau cari aku bila ada masalah je.. 'E', i'm still ok wif you. syg kau jgk. 'F', kau ok tapi selalu je menyepi diri. aish. susah nak jaga hati ramai pihak. 

ini baru B, C, D, E, dengan F. belum campur lagi G sampai Z. boleh pengsan lah macam ni.

pasal 'A' xpayah nak risau sangat sebab 'A' tu adalah diri aku sendiri.. : )
Hasil Produksi ZAMEERA ZAMROSE. Powered by Blogger.
 

TALKATIVE ‎♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea