Ya Allah, wahai Tuhan kami, hidupkanlah kami dengan iman, ambillah nyawa kami dalam iman, serta masukkan lah kami ke dalam SYURGAMU bersama-sama iman. AMIN

Tuesday, June 26, 2012

kita kawan. tapi wujud cinta ? Apa tu ?

at 12:40 PM
 This is Zameera Zamrose OFFICIAL blog ‎(♥‿♥)

Assalammualaikum semua (:


Apa itu Cinta Platonik ?

Cinta Platonik ialah satu istilah yang diguna pakai bagi menjelaskan satu perhubungan intim (lebih dari sekadar kawan) antara sepasang lelaki dan wanita tanpa berlandaskan sebarang tarikan seksual mahupun fizikal semata mata . Tiada sebarang janji atau harapan tapi ada perasaan yang tersimpan antara satu sama lain .

Pernah tak korang berada dalam situasi menyukai dan memuja seorang kenalan rapat (berlawanan jantina) . too obses dengan semua benda yang dia suka or semua benda yang dia buat ? maybe for u , ianya biasa saje seolah olah relationship tu tak lebih daripada kawan . tapi , in fact , keakraban korang tu , kadang kadang menimbulkan salah sangka pada orang sekeliling . too close each other , walaupun sering menafikan korang berdua sedang bercinta ? 


Wujud ke tarikan seksual for those yang mengalami cinta platonik ni ?

Of course NO ! sebab mereka yang mengalami cinta platonik ni kebiasaannya tak hiraukan aspek luaran dan fizikal semata . Mereka lebih menghormati "closeness" yang dibina atas alasan "sahabat semata-mata" .

Kebiasaannya , mereka yang melalui hubungan ini pasti akan cuba menyelindungkan keakraban mereka di sebalik "persahabatan" yang terjalin . Tapi , if ade something yang tak dijangka berlaku , for example , if salah seorang daripada mereka ada affair dengan orang lain , for sure la , akan ade yang tak puas hati , kan ? but , takde ape yang bole dibuat memandangkan tiada sebarang pengakuan yang dibuat . rite ?  (:

antara punca utama cinta platonik ni dirahsiakan :

masing masing ego and berkeras taknak meluahkan perasaan sesama sendiri .
tak yakin hubungan yang dibina mampu dibawa ke peringkat seterusnya .
belum bersedia dan masih berusaha mengenal hati budi masing masing .
takut dan risau sekiranya ikatan persahabatan akan longgar / kekok sekiranya membuat sebarang pengakuan.
perasaan cinta memang tak wujud .



pada aku , bila orang bertanya, wujud ke cinta macam ni ? aku percaya. aku percaya cinta platonik tu wujud. hubungan antara dua manusia yang berlainan jantina, memang menjadi lumrah alam akan saling tertarik dan menarik antara satu sama lain, tetap juga akan jadi seperti biasa, tetap berkawan. just kawan. interesting kan hubungan ni ? 


 

Tuesday, June 19, 2012

CANTIK.

at 3:53 PM
This is Zameera Zamrose OFFICIAL blog ‎(♥‿♥)



cantik bagi aku .





cantik .

sebab cantik lelaki bergaduh berebutkan perempuan cantik

sebab cantik kita di khianat orang yang di sayangi

sebab cantik kita berhabis duit

sebab cantik kita sanggup menahan sakit

sebab cantik kita selalu bajet dan perasan hot 

sebab cantik kita selalu jadi tumpuan

sebab cantik kita menjadi makian orang

cantik nie ape sebenarnya ?

Apa Mat Lutfi kata tentang cantik . 


kenapa org dok berebut nak cantik ?
zaman sekarang ramai yang cantik fizikal , memang tak di nafikan , semua dok berebut nak jadi cantik, best ke jadi cantik ?


bagi aku , cukup lah cantik luar dan dalam . Cantik  !


 

Monday, June 18, 2012

Kadang Kadang Facebook buat aku jelesss.

at 9:58 PM
This is Zameera Zamrose OFFICIAL blog ‎(♥‿♥) 


Assalammualaikum, hello and Hi Earthlings ~
hari ni, malas nak bebel bukan-II, just nak share dengan korang situasi yang zee alami sekarang .


LOGIN Facebook .
Bukak Home.
Then nampak, heyy dah kahwin dah sorang kawan aku. Selamat Pengantin Baru kawan
Roll ke bawah lagi ..
Suddenly, wahhhh, sorang lagi kawan sebaya satu sekolah dah dapat anak kedua . COMEL *  automatik I dah jadi untie. 
Roll lagi dan lagi .
Then, oopps !
Another my schoolmate going a vacation with her husband and cutiee son in an Island. 


Selamat Pengantin Baru. Btw, you're gorgeous sayangg. 

Okay, ni ada hadiahh buat korang yang dah kahwin tu yer. 


Sebenarnya banyak lagi tau doa2 untuk rumah tangga ni. Untung zee pergi kursus kahwin dekat Johor.
 Modul dea banyak doa . heeee. Untung bakal suami aku --''


* Hey, hey, hey korang . Best ke dah kahwin ? Best ke kahwin awal ? Kenapa kahwin awal ? 
Okay. Aku jeless . Bye .


 

Wednesday, June 6, 2012

me & myself.

at 6:02 PM
 This is Zameera Zamrose OFFICIAL blog ‎(♥‿♥)

Journey. What is Journey actually about ?  About this ?





OR THIS ? 






*Think !

 

Life.

at 5:48 PM
This is Zameera Zamrose OFFICIAL blog ‎(♥‿♥)


Semuanya sudah tertuilis di Qada' & Qadar. 


 
Hasil Produksi ZAMEERA ZAMROSE. Powered by Blogger.
 

TALKATIVE ‎♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea