Ya Allah, wahai Tuhan kami, hidupkanlah kami dengan iman, ambillah nyawa kami dalam iman, serta masukkan lah kami ke dalam SYURGAMU bersama-sama iman. AMIN

Thursday, January 12, 2012

RESISTANCE.

at 6:35 PM

This is Zameera Zamrose OFFICIAL blog ‎(♥‿♥)



Wahai Ibu Ibu yang bakal menerimaku kelak.
Aku mohon kau terimalah aku seadanya dalam keluargamu.
Aku mohon kau terimalah baik buruk aku sebagai seorang menantu yang di redhai.
Aku mohon atas segala salah & silap ku ditegur dengan baik dan bukan dengan cacian & perlian darimu.
Kau ajarkanlah aku jadi menantu solehahmu.
Kau bimbingkanlah aku menjadi isteri misthali bagi anakmu.
Agar aku dapat disayangi olehmu, bukan sekadar menantu, tetapi seperti ANAKMU.

INSYAALLAH.





NOTA KAKI - Ini rekaan sendiri. Memang tak copy mana-2 ayat pun. Idea nie memang nak datang masa dalam kuliah tadi.




 
at 5:49 PM
 
This is Zameera Zamrose OFFICIAL blog ‎(♥‿♥)

Bila aku salah
Tolong maafkanlah
Ku tak ingin membuat
Kau menangis
Aku tahu kau marah
Aku tahu kau luka
Tapi jangan paksa
‘tuk berpisah
Aku ingin selalu bersamamu
Walau senang walau kita susah
Mungkin aku salah di matamu
Mungkin aku lemah di matamu
Tapi tak pernah terpikir
Kau pergi tinggalkan aku
Bila aku salah di matamu
Bila aku lemah di matamu
Ku hanya bisa memohon
Maaf atas salahku
Aku tahu kau marah
Aku tahu kau luka
Tapi jangan paksa
‘tuk berpisah
Aku ingin selalu bersamamu
Walau senang walau kita susah
Mungkin aku salah di matamu
Mungkin aku lemah di matamu
Tapi tak pernah terpikir
Kau pergi tinggalkan aku
Bila aku salah di matamu
Bila aku lemah di matamu
Ku hanya bisa memohon
Maaf atas salahku
Aku ingin selalu bersamamu
Walau senang walau kita susah
Mungkin aku salah di matamu
Mungkin aku lemah di matamu
Tapi tak pernah terpikir
Kau pergi tinggalkan aku
Bila aku salah di matamu
Bila aku lemah di matamu
Ku hanya bisa memohon
Maaf atas salahku
Mungkin aku salah di matamu
Mungkin aku lemah di matamu
Tapi tak pernah terpikir
Kau pergi tinggalkan aku
Bila aku salah di matamu
Bila aku lemah di matamu
Ku hanya bisa memohon
Maaf atas salahku

-MAAF-





 

Friday, January 6, 2012

Killer SEM. Be nice with me sayang.

at 7:24 PM

This is Zameera Zamrose OFFICIAL blog ‎(♥‿♥)

Nampak jarum tuhh ? ahahhh. SERAM kan ?

okay hari ni zee kena cucuk lagi. LAGI ? yes ! kali yang ke-3. SAKIT.
nampak je jarum tu dah mulalah mengucap dua kalimah shahadah la. selawat la. zikir la. Takut punya pasal. hahaa. Gila ! 
Ingat misi ni kerja cucuk orang jeke ? kami ponggg kena cucuk dulu tau. So kita adil yer kawankawan. Hehee. 

zee ni takut jarum. takut sangat jarum. tak tahulah macam mana nak cucuk orang nanti. silap2 zee yang nangis dulu dari patient. hahaa. Apa2 pun semua ni untuk protection diri kita juga.

Lately kolej zee, Kolej Sains Kesihatan Bersekutu Johor Bahru sibuksibuk dengan intake baru sesi jan 2012. Group X-Ray and Nurse. tapi yang special nyeeee ada MALE NURSE yang sangat ramai dan kacak2, dan body yang segak2. ahahhh. Sejuk mata memandang. Student masing2 mulah sibuk nak berjogging petang2. hahaha. Kelakar.


Bila dah naik sem ni, subjek pun naik susah jugak.
errkk :/ SERAM zee dengar dengan Pharmacology, Surgical 1,2. Medical 1,2. and ANATOMY.
subjek membunuh tuhh.
Harap tahun ni pointer lebih baik and lebih tinggi dari En.Cinta ♥ 

kbye (:















 
Hasil Produksi ZAMEERA ZAMROSE. Powered by Blogger.
 

TALKATIVE ‎♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea