Ya Allah, wahai Tuhan kami, hidupkanlah kami dengan iman, ambillah nyawa kami dalam iman, serta masukkan lah kami ke dalam SYURGAMU bersama-sama iman. AMIN

Monday, June 6, 2011

kalau aku gemuk bila dah kahwin nanti :O

at 5:40 PM

mulamula sekali, kau PERCAYA TAK ? haha.

percayalah wahai kawankawan ku :O

sekarang ni macam dah jadi trend . lelaki cari lain bila isteri die dah tak cantik bila dah tu nanti . HELL-O . macam la korang tu nanti bila dah tua still steady hensem lagi kan . kalau korang *lelaki* tinggalkan isteri korang sebab dah tak cantik , nampak sangat korang kahwin dengan diorang sebab rupe . bukan sebab keikhlasan korang untuk sehidup semati dengan perempuan ni . sampai ke akhir hayat . dan bukan jugak sebab korang sanggup menerima segala kekurangan dan kelemahan diorang .

betul lah orang tua - tua cakap . time berkapel yakni sebelum berkahwin semua nampak baik di pandangan mata . kentut pon bau wangi . dah kahwin . hampeh . semua serba tak kene . itu salah . ini salah . kalau dulu merajuk , siang malam pujuk . kalau dah kahwin jangan harap . sampai bila - bila dibiar nye perempuan tu merajuk . sampai die sejuk sendiri .
kalau dulu setiap kali ulangtahun harijadi , ulangtahun kapel ke . kompem si gadis dapat hadiah . bunga . coklat . sampaikan ada tu yang sambut ulang BULAN kapel . omaigod . sungguh kaya . sweet la katekan . tapi bila dah kahwin . tarikh akad nikah pon tak hengat dah agaknya .

nak tahu asal perempuan GEMUK bila dah kahwin ?

1) sebab perempuan banyak tanggungjawab kat rumah . makan pon laju - laju . kang nak kemas rumah lagi . anak menangis . makan laju - laju punca gemuk . sebab makanan tak hancur . susah nak hadam . terus jadi lemak .
2) perempuan jugak bila dah kahwin ada sifat tak suka membazir . even dulu time muda boros shopping . haha . tapi bila ada makanan tak habis kat rumah , perempuan ni la yang makan . yelah . dah penat masak . tak habis . sayang la . hasil titik peluh tu takkan nak buang je kan .

3) perempuan jugak selalu tak cukup tidur . malam - malam nanti berjage jaga anak demam ke , baby nangis nak susu ke . laki apedehal . tidur sedap jerk kan . sebab tak cukup tidur ni lah mula ada eyebag , sembab , muke kedut - kedut .

4)lagi satu perempuan ni penat ! banyak sangat kerje nak buat . lagi - lagi yang berkerjaya . bapaknya bukan nak tolong . anak merengek nak itu ini . silap hari dengan bapak - bapak sekali merengek ! baju tak iron lah . kang lambat pergi kerje . masak tak best la . rumah bersepah lah . sebab tu perempuan pakar membebel . tak tahan dah kot . tension .

SO, nampak tak ? sape salah sekarang ? LELAKI YANG BUAT PEREMPUAN GEMUK . cuba kalau dalam berkeluarga tu sama - sama buat kerja . mesti perempuan ni still maintain slim sampai ke tua . kan ? sape yang untung ? suami jugak . pergi mane - mane orang puji bini korang cantik . "eyh AFIF , cun siot bini ko" . ni dah la tak nak tolong . jage hati jauh sekali . pastu bini cepat nampak tua sibuk nak cari lain . siot tol . tak nak tolong buat kerja rumah pun takpelah . sebab prinsip aku :O

"Biar badan aku penat , takpe . tapi jangan buat hati aku sakit"

Hasil Produksi ZAMEERA ZAMROSE. Powered by Blogger.
 

TALKATIVE ‎♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea